Food Technology 2023

Geplaatst op: 3 april 2023

12 en 13 april is het team van Fresh Upstream aanwezig op de Food Technology waar zij op overzichtelijke wijze nut en noodzaak van identificerende, wereldwijd gebruikte coderingen en standaarden in vers-ketens wordt getoond.

Food Technology brengt de werelden van food, beverage en technologie bij elkaar om samen te werken aan een efficiënt en duurzaam voedselsysteem.

Voedselketens worden steeds meer digitaal voor de productie van efficiënt, veilig en duurzaam voedsel. Bedrijven hebben behoefte aan verbeterde online gegevensuitwisseling, waarmee zij kunnen voldoen aan de hoge eisen van hun afnemers, overheden en consumenten. Redenen voor de stichting Fresh Upstream om toe te werken naar één uniforme, digitale taal voor internationale voedselketens. Zo kunnen bedrijven onderling informatie uitwisselen met specifieke en toegankelijke standaarden voor producten en locaties. Aan de basis van de registratie in de voedselketen staat de locatie (GLN Global Location Number), welke nu stap voor stap worden geïntroduceerd in de vlees-, groenten- en fruitketen.

We ontmoeten u graag in stand F66 en gaan graag in gesprek over wat deze standaarden voor u kunnen betekenen.

Deel dit bericht op:

FreshUpstream-logo

Over Fresh Upstream

De stichting Fresh Upstream werkt aan één digi-taal in de internationale agroketen. Doel is een transparante keten voor handelspartners, overheid en consument: van kas tot kassa, van boerderij tot bord. Begrijpelijke en toegankelijke informatiestandaarden via GS1 staan daarbij centraal. Fresh Upstream is in 2018 opgericht door FNLI, GroentenFruit Huis, Frug I Com, CBL, Nevedi, LTO Nederland en GS1 Nederland.