Voor één digi-taal in agroketens

De stichting Fresh Upstream werkt aan één uniforme, digitale ketentaal in de internationale agroketen. Van kas tot kassa, van boerderij tot bord: in de digitale, transparante voedselketen van morgen wisselen handelspartners, overheid en consument op dezelfde manier informatie uit met begrijpelijke en toegankelijke standaarden.

Fresh Upstream stimuleert GS1-standaarden in agrifood

Agrifoodbedrijven hebben behoefte aan betere (online) informatiestromen. Om aan de hoge eisen van consumenten, handelspartners en overheden voor betrouwbare productinformatie te voldoen. En om innovaties toe te kunnen passen, om voedsel steeds efficiënter, duurzamer en veiliger te produceren. Fresh Upstream agendeert, stimuleert en faciliteert bedrijven om gebruik te maken van informatiestandaarden in hun supply chain en te werken vanuit één databron. In deze ketenbrede aanpak werken we nauw samen met GS1 Nederland.

Fresh Upstream icon

Digitale datastromen door de agroketen

Locaties en herkomst registeren in landbouw en tuinbouw met GLN-standaard

In de agrifoodketen wordt standaardisatie van productinformatie nog vaak gedreven door de 'laatste meter', namelijk retail. Maar ook producenten van versproducten - boeren en tuinders - moeten en willen steeds meer informatie delen, van grond tot mond. Om dit zo efficiënt en effectief mogelijk te doen, is informatiestandaardisatie vanaf de bron noodzakelijk: upstream, ofwel opwaarts de keten in. Zo wordt het registeren van informatie over herkomst en locatie steeds belangrijker. Gebruik van GLN (Global Location Number ofwel GS1 adrescode) vormt daarbij de basis.

Ketenbreed

De stichting Fresh Upstream bestaat voor en door partijen in de agroketen en is een initiatief van FNLI, GroentenFruit Huis, Frug I Com, CBL, LTO Nederland en GS1 Nederland.

Fresh Upstream icon

Bestuur

Het bestuur van de stichting Fresh Upstream:

  • Harrij Schmeitz - onafhankelijk voorzitter
  • Mirjam Karmiggelt - CEO, GS1 Nederland
  • Bram Broeks - CCO, GS1 Nederland

Team

Fresh Upstream bestaat uit een klein, flexibel team met als standplaats GS1 Demo Center te Geldermalsen.

  • Tom Quets – GS1 sectorlead Agriculture
  • Jasper Willemstein – GS1 accountmanager Agri
  • Bart van de Beek - vertical lead fruit
  • Han Swinkels - vertical lead meat
GS1_Demo-Center

GS1 Demo Center, Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 NW Geldermalsen