De appel valt met een GLN letterlijk niet ver van de boom

Geplaatst op: 8 september 2021

Een teler of boer wordt binnen zijn eigen bedrijf steeds meer zijn eigen ‘hoofd ICT’ 

Kees de Kat, Fruitmasters: ‘Meer inzicht in versketen met feiten’

Datagedreven, geautomatiseerd of zelfs gerobotiseerd ‘boeren’. Dit levert een hogere opbrengst en een betere kwaliteit op, terwijl minder grondstoffen en beschermingsmiddelen nodig zijn en de traceerbaarheid van producten verbetert. Basisvoorwaarde is wel dat elke boerderij of kas een eigen identificatienummer heeft. “Ik ben toch geen ICT-er”, zullen veel boeren en tuinders denken. Maar met een uniek identificatienummer voor locaties (GLN) valt de appel letterlijk niet ver van de boom.

Om producten snel en goed te kunnen traceren, is het van essentieel belang dat percelen, producenten en leveranciers op een eenduidige wijze worden geïdentificeerd. Want steeds meer partijen – en zeker ook consumenten – willen weten wie in de keten waarvoor verantwoordelijk is en waar producten vandaan komen. Denk dan aan een akker, kas, verpakkingsstation of distributiecentrum. Dit is van belang voor een efficiënte, veilige én duurzame keten.

Lees het hele artikel op: https://lnkd.in/gNE-ZzqM

#agro #data #digitalization

Deel dit bericht op:

FreshUpstream-logo

Over Fresh Upstream

De stichting Fresh Upstream werkt aan één digi-taal in de internationale agroketen. Doel is een transparante keten voor handelspartners, overheid en consument: van kas tot kassa, van boerderij tot bord. Begrijpelijke en toegankelijke informatiestandaarden via GS1 staan daarbij centraal. Fresh Upstream is in 2018 opgericht door FNLI, GroentenFruit Huis, Frug I Com, CBL, Nevedi, LTO Nederland en GS1 Nederland.