Tuincentrum Osdorp boekt flinke online groei met GS1 datapool

Geplaatst op: 15 september 2021

Het coronavirus heeft de e-commerce-omzet in elke retailsector een geweldige boost gegeven. Tuincentrum Osdorp heeft razendsnel hun webshop uitgebreid met duizenden nieuwe producten. Een steeds groter deel van de daarvoor benodigde productdata komt uit de GS1 datapool. “Het handmatig invoeren daarvan in het content management systeem is niet meer te doen”, aldus systeembeheerder Hans Schaafsma. “Ons assortiment kent een grote dynamiek. Elk jaar wordt zo’n 20 procent van de artikelen vernieuwd”, vult Bram van Dijk, contenbeheerder aan.

Toen Tuincentrum Osdorp vorig jaar de omzet zag verschuiven van de winkel naar de webshop, besloot het familiebedrijf volop in te zetten op het online kanaal. De twee fulltime contentbeheerders hebben het online assortiment in korte tijd met bijna 15.000 artikelen uitgebreid. Op dit moment staan maar liefst 25.000 artikelen online.

Het succes is groot. Het aantal webshoporders is vorig jaar meer dan verdubbeld. Dit jaar zit het tuincentrum uit Amsterdam alweer op een plus van veertig procent. “En die orders komen niet alleen uit de regio, maar uit heel Nederland en daarbuiten”, vertelt Hans Schaafsma.

Lees het hele artikel op: https://www.gs1.nl/nieuws/nieuws/2021/tuincentrum-osdorp-boekt-flinke-online-groei-gs1-datapool

#agro #data #digitalization

Deel dit bericht op:

FreshUpstream-logo

Over Fresh Upstream

De stichting Fresh Upstream werkt aan één digi-taal in de internationale agroketen. Doel is een transparante keten voor handelspartners, overheid en consument: van kas tot kassa, van boerderij tot bord. Begrijpelijke en toegankelijke informatiestandaarden via GS1 staan daarbij centraal. Fresh Upstream is in 2018 opgericht door FNLI, GroentenFruit Huis, Frug I Com, CBL, Nevedi, LTO Nederland en GS1 Nederland.